Amsterdam Art Fair

Jan van der Pol, José den Hartog
Jan van der Pol, José den Hartog
Jan van der Pol, José den Hartog
Jan van der Pol, José den Hartog
Wokkel
Wokkel
Wokkel
18 mei 2017 tot 21 mei 2017
Kunsthal Koper

Amsterdam Art Fair is dé reizende kwaliteitsbeurs van hedendaagse kunst in Nederland. Na twee eerdere succesvolle edities, in de voormalige Citroëngarage (2015) en op het Museumplein (2016), opent Amsterdam Art Fair nu haar deuren in de Huidekoperstraat, om de hoek van De Nederlandsche Bank.
Vanaf 17-21 mei nemen 50 van de beste galeries van Nederland hier hun intrek, voor de gelegenheid omgedoopt tot Kunsthal Koper, met nieuw werk van de meest spraakmakende kunstenaars van dit moment.
Wij tonen in stand 14:
Keramische borden IEDER DE HELFT van Jan van der Pol en José den Hartog.  die elk de helft van hetzelfde bord met ‘Delfts blauw’  beschilderde.
Een verrassende serie met afwisselend figuratieve voorstellingen en abstracte motieven. Beweeglijke lijnen gaan  druppelsgewijs over in een Jugendstil-achtig patroon, een ruiter voert zijn paard af onder een boogvormige sterrenhemel, begeleid door zijn eigen schaduw. Geometrische vormen spelen hun eigen spel, en de menselijke figuur geeft de proportie van de voorstelling aan. Een uitbundige tour de force: een avontuurlijk dubbelspel van twee kunstenaars die volledig aan elkaar gewaagd zijn.
en
Schilderijen van Wokkel. “Eens in de zoveel tijd loop je tegen werk van een schilder aan dat je van je sokken blaast. ...Wokkel 's obsederende verflandschappen lijken te pulseren op een duister ritme van het hart. Onheilspellend, groots en meeslepend.”
Antonie den Ridder in de Gelderlander.

Amsterdam Art Fair
Kunsthal Koper
Huidekoperstraat 28
Om de hoek van De Nederlandsche Bank
Do 18 mei     11.00 – 19.00
Vr 19 mei      11.00 – 21.00
Za 20 mei      11.00 – 19.00
Zo 21 mei      11.00 – 17.00

 

 

Deelnemende kunstenaars: