Arno Kramer

Arno Kramer
Arno Kramer
Arno Kramer
Arno Kramer
Arno Kramer
Arno Kramer
Arno Kramer
1945
Winterswijk

Arno Kramer heeft zich in de loop der jaren als beeldend kunstenaar steeds meer toegelegd op het tekenen. Naast het werken op papier van bescheiden, tot heel grote formaten, heeft hij in tentoonstellingen ook grote wandtekeningen ter plekke gemaakt. In april 2013 opende een tekeningeninstallatie in Musée de la Chasse et de la Nature in Parijs en in april 2014 werd LONGING in museum De Pont in Tilburg getoond. Zijn werk is vertegenwoordigd in talloze museum-, bedrijfs-  en privé-collecties, zoals het Stedelijk Museum Amsterdam, Teylers Museum Haarlem, Van Reekum Museum Apeldoorn, Fries Museum Leeuwarden, Henriette Polak Museum Zutphen, Rijksmuseum Twenthe, De Fundatie, Heino/Zwolle, AKZONobel, ABN-Amro, Rabobank, Fortis Bank, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Universiteit Twente, enz. 

Arno Kramer doceerde vele jaren aan de AKI Akademie voor Beeldende Kunst en Vormgeving te Enschede. 

Hij organiseerde meerdere malen tentoonstellingen met tekeningen, zoals in 2005 Into Drawing Hedendaagse Nederlandse Tekeningen, een omvangrijke expositie met 130 werken van 22 kunstenaars (www.into-drawing.com) en die in vijf verschillende Europese landen te zien was. Een groot project was All About Drawing, 50 jaar Nederlandse tekeningen met werk van 100 Nederlandse Kunstenaars. Deze expositie, samen gemaakt met Diana Wind, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam werd in 2011 getoond. 

Hij is de bedenker van Drawing Centre Diepenheim en heeft er van 2008 tot 2016 als curator diverse tentoonstelling met hedendaagse tekeningen laten zien. 

Sinds 1995 exposeert hij frequent in Ierland, waar zijn werk ook is opgenomen in museum- en privé-collecties, onder andere in de Limerick City Gallery of Art, The Model, Sligo. Hij exposeerde sinds 1995 regelmatig in de Green on Red Gallery, Dublin, en verder in Crawford Gallery Cork, Galway Arts Centre, Roscommon Arts Centre, Royal Hibernian Gallery Dublin, Mermaid Arts Centre in Bray en in Noord-Ierland in Ormeau Bath Gallery en Fenderensky Gallery in Belfast en in Millennium Arts Centre in Portadown. 

Met regelmaat verblijft hij in Ierland om er te werken. Maakte ook daar tentoonstellingen als curator en gaf lezingen en masterclasses. 

Arno Kramer schrijft poëzie en artikelen over beeldende kunst en publiceerde in diverse bladen en kranten. In 2017 verscheen bij Salmon Poetry de Engelse vertaling Morningrustle van zijn gedichtenbundel Ochtendruis. In februari 2019 publiceerde ID Publishers Van de nameneen nieuwe gedichtenbundel.

In 2020 en 2021 maakt Arno Kramer op verschillende locaties in Ierland als curator een serie tentoonstellingen.