Els Zweerink

Els Zweerink
Els Zweerink
Els Zweerink
Els Zweerink
1971

Els Zweerink studeerde in juni 2011 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam met het project Finding Guillermo. Hiervoor ging ze op zoek naar haar foster-parents-plan-broertje Guillermo in El Salvador. Twintig jaar na zijn laatste brief vond ze hem en maakte ze een documentaire serie van zijn leven. In interviews legde ze zijn jeugd tijdens de burgeroorlog vast. In haar eindexamenwerk combineerde ze historisch materiaal met eigen werk.

In haar werk zoekt Els Zweerink naar verhalen die de historie raken, naar werelden die minder snel gezien worden. De zoektocht vormt een belangrijk deel van haar werk.

We tonen van haar werk uit twee 'anthropologisch documentaire' foto series. De eerste betreft kinderen die in juni 2014 afscheid namen van groep 8 van Basisschool Oostelijke Eilanden. Hier op het Iepenplein in Amsterdam Oost, vlak voor ze per limousien vertrokken naar het Cygnus Gymnasium, voor hun eindvoorstelling voor familieleden en leerkrachten.
De tweede gaat over de Surinaamse zangvogelvereniging RingMasters in Amsterdam, waar 's zomers, net als in Paramaribo, zangwedstrijden worden gehouden in de buitenlucht