Els Zweerink

Els Zweerink
Els Zweerink
Els Zweerink
Els Zweerink
1971

Els Zweerink is documentair fotograaf, ze is in juni 2011 cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam met het project Finding Guillermo. Hiervoor ging ze op zoek naar haar foster-parents-plan-broertje Guillermo in El Salvador. Twintig jaar na zijn laatste brief vond ze hem en maakte ze een documentaire serie van zijn leven. In interviews legde ze zijn jeugd tijdens de burgeroorlog vast. In haar eindexamenwerk combineerde ze historisch materiaal met eigen werk.

In haar werk zoekt Els Zweerink naar verhalen die de historie raken, naar werelden die minder snel gezien worden. De zoektocht vormt een belangrijk deel van haar werk.

Op AmsterdamSeen laten wij werk uit twee series zien
De eerste betreft kinderen die op 27 juni 2014 afscheid nemen van groep 8 van Basisschool Oostelijke Eilanden. Ze worden vanaf het Iepenplein in Amsterdam Oost in groepjes met een limousine naar het Cygnus Gymnasium gereden, waar de eindvoorstelling wordt gegeven voor familieleden en leerkrachten.
De tweede gaat over de Surinaamse zangvogelvereniging RingMasters, die in de zomer zangwedstrijden houdt op een veld in Amsterdam Zuid-Oost.