Maaike Alma

2015

Maaike Alma is vooral bekend als graficus, en heeft de laatste jaren een aantal series sterke koper drukken (droge naald drukken waarbij zowel de groeven als de platgedrukte braam de inkt vasthouden) gemaakt.
Ook maakt zij tijdelijke installaties over ruimtelijke beleving van een bijzondere omgeving. Haar inspiratiebron is de aarde met alles er op en er omheen, inclusief lucht en sterren. Zij is gefascineerd door de veranderingen in lijnen en licht in een landschap na toevoeging van een nieuw element (zoals koperplaten in de foto´s "Sea level" en "Sea side"), en ze legt die veranderingen vast op foto en video. Ook tekende ze virtuele figuren in het landschap met een gps toestel, gecombineerd met foto en video. In haar overige werk (schilderen, grafiek, gemengde technieken) spelen dezelfde inspiratiebronnen een grote rol.
Maaike Alma exposeerde o.a bij   Galerie Vermezzo (Milaan), Stroom (Den Haag), Singer Museum, Grafiek Nu (Laren), Kunsthuis 13, Grafiek, (Velp), Gemeentemuseum Arnhem, Provinciehuis Arnhem, GBK Nijmegen, SBK Amsterdam, Grafiekbiënnale (Taiwan) en De Krabbedans (Eindhoven).

Haar werk is te vinden in collecties van o.a. het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Provincie Gelderland, Provincie Utrecht, Gemeente Wageningen, Gemeente Best, Universiteit Stockholm, Wageningen Universiteit, ABN AMRO en Coopers & Lybrands