Wout Herfkens

Wout Herkens
Wout Hefkens
Wout Herfkens
1962
Rotterdam

Wout Herfkens werd opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, richting vrije kunst (1986-1990). Vanuit zijn interesse in (zen)boeddhisme en christendom verbeeldt hij  als beeldhouwer de voor hem essentiële  thema’s van het menselijk bestaan: lijden, dood en verlossing.
Zijn recente beelden weerspiegelen zijn gedachten en twijfels over religie, mystiek en wereld. Hij doet dit  op een zowel  ernstige als  lichtvoetige wijze. Hij vermengt de wereldse treurigheid met alledaagse taferelen die voor hem ook een religieuze betekenis hebben. Naast gips en keramiek, bouwt  hij uit  soms  ongebruikelijk materiaal ( o.a. zaagsel, houtlijm, pigmenten, plastic speelgoed) zeer herkenbare, maar  onbestemd aandoende beelden op. Ze blijven vaak ongemakkelijk lang op het netvlies gebrand. 

Wout Herfklens richtte in 2000 samen met Rinke Nijburg en Jan Meijering “De Vrienden van Job” op, een stichting met als doel het organiseren van projecten van hedendaagse professionele beeldende kunst met een religieuze of filosofische inhoud.